• Facebook Twitter Gplus LinkedIn YouTube Google Maps E-mail RSS

Carlistes Catalans

Carlistes de Catalunya és un moviment nacional català a favor del carlisme legítim representat políticament de forma principal pel Partit Carlista.

Com a tal té un projecte socialment basat en el socialisme autogestionari.

Com a tal té un projecte nacionalment basat en el dret a l'autodeterminació per a Catalunya i la resta de pobles de les Espanyes; així com pel federalisme.

Com a tal reconeix com a legítimes les aspiracions de Carles Xavier I de Borbó Parma al tron.

dilluns, de novembre 03, 2014

Salvador Puig Antich

Hi ha pocs capítols de la llarga lluita contra la dictadura franquista, en què el Partit Carlista no estigués present.

Malgrat la "història oficial", que vol fer-nos creure que van ser unes determinades forces polítiques i sindicals que van lluitar contra Franco, cada vegada es fa més difícil l'silenciar la presència carlista en aquestes lluites contra la injustícia i l'opressió.

El passat mes de setembre es va estrenar als cinemes la pel · lícula "Salvador", dirigida per Manuel Huerga, i que està basada en la vida de Salvador Puig Antich, militant del "Moviment Ibèric d'Alliberament" (MIL) executat a garrot vil a la Presó Model de Barcelona el 2 de març de 1974. Salvador va ser acusat de matar el 25 de setembre de 1973 a un policia al portal del número 70 del barceloní carrer Girona, després d'un confús forcejament entre diversos policies i Puig Antich. El que veritablement va passar en aquest portal mai se sabrà, doncs en les actuacions policials, igual que el judici sumaríssim militar a què va ser sotmès, es van detectar nombroses irregularitats.

El MIL, era un grup partidari dels consells obrers, l'autoorganització de la lluita obrera i l'autogestió. El MIL comptava també amb uns "Grups Autònoms de Combat" (GAC) per realitzar tasques diverses. Salvador, que tenia un oncle carlista, va treballar durant una temporada a l'empresa "Tilt-Colomer, SL", que era d'un militant carlista. Membres dels "grups d'acció Carlista" (GAC) van ajudar a diversos membres del MIL a sortir d'Espanya quan eren perseguits per la policia. S'utilitzava per això una finca a Puigcerdà, que tenia una cova per al cultiu de xampinyons i que donava al costat francès de la frontera. Tot i que sembla ser que hi ha a qui li molesta, Puig Antich tenia relació amb els carlins, i coneixia la feina que aquests estaven realitzant. Hi ha un escrit seu, en el qual proposa que es canviï de nom als "Grups Autònoms de Combat", perquè ja existien unes sigles iguals: els GAC carlins.

Després de la detenció de Salvador, els carlins van participar en totes les protestes, mobilitzacions i actes de solidaritat demanant la seva llibertat, i al conèixer-se la sentència de mort, la seva commutació. Don Javier de Borbó Parma, va enviar el 20 de febrer de 1974 un telegrama a Franco amb aquest text: "Pel respecte i el bé de la nostra pàtria Espanya, demanar-vos sigui commutada pena de mort que recau sobre Salvador Puig Antich". També, els "grups d'acció Carlista" (GAC) van distribuir una carta manuscrita de Salvador adreçada a la seva germana petita Merçona, i que es reprodueix fora d'aquest text.

Tot va ser inútil, i Puig Antich va ser assassinat cruelment.

Els 134 minuts que dura la pel · lícula, ens transmeten l'ambient d'aquells dies, la lluita per acabar amb una dictadura tan llarga, i la mort d'una persona que va voler fer realitat aquest desig de milers d'espanyols.

Episodis tan tristos com aquest, ens demostren que els carlins participem en la lluita anti-franquista, mentre altres que ara tenen el desvergonyiment d'atorgar el carnet de "legitimitat democràtica", romanien en silenci o eren còmplices actius de la situació creada.

El temps, ho posa tot al seu lloc.

IZCA

Article publicat al Federal N º 28 nov 2006

S.A.R Carles Xavier I

S.A.R Carles Xavier I
carlistescat@gmail.com

Pàgines